Behandling - Tattoofjerning

Go to content

Main menu:Selve behandlingen

Under behandlingen opplever de fleste at det gjør vondt, men det varierer fra person til person. Noen synes det gjør veldig vondt, andre synes det er helt greit. Noen beskriver følelsen som en strikk som blir sluppet mot huden. Vanligvis trenger man ikke bedøvelse. De fleste synes det gjør mindre vondt å få en tatovering enn å fjerne den.
Huden blir rød nesten med en gang under behandling. Hos noen starter gro-prossessen i den første uka med en tynn skorpe over tatoveringen. Du må absolutt ikke pirke på skorpen. Delvis på grunn av infeksjonsfare, og delvis for mer arrdannelse. I noen tilfeller blir det ingen skorpe, men det betyr ikke at behandlingen er dårligere av den grunn.


Antall behandlinger og total behandlingstid

Totalt antall nødvendige behandlinger kommer an på flere faktorer
- Antall farger i tatoveringen
- Hvor lenge siden den ble laget
- Hvor dypt den sitter
- Om man behandler intensivt eller forsiktig
- Individuelle reaksjoner på behandling

En formening av hvor mange behandlinger som behøves kan gis etter en test med laseren. Behandlingene skjer vanligvis hver andre måned med to måneders (8 ukers) mellomrom. Dette på grunn av at kroppen behøver tid til å lege  og fordi kroppen trenger tid til å transportere bort de pigmentene som har blitt brutt ned ved behandling. Dette tidsintervallet kan ikke påskyndes. Man kan trenge mellom fire til åtte behandlinger for å se sluttresultatet. Det er altså en lang prosess, med ca 2 måneder mellom hver behandling.


Sluttresultat

I beste fall forsvinner tatoveringen helt. Hos endel vil det være svake skygger/rester av pigment igjen etter behandlingen. Resultatet av en behandling varierer fra person til person og hvor på kroppen behandlingen har blitt utført. Noen garanti for at tatoveringen forsvinner helt, kan man ikke gi. Mange tatoveringer forsvinner helt, andre kan etterlate seg en svak skygge eller rester av pigment. (gjelder visse fargepigmenter) Vanligvis blir det best resultat der tatoveringen har bare svarte og mørke pigment. Selv om man har tilgang til alle typer laser, kan man ikke garantere for at tatoveringen forsvinner helt. Men man får ihvertfall en veldig god bleking.

Risiko med behandling

Arrdannelse kan forekomme, ihvertfall hvis man pirker på skorpen eller om en infeksjon skulle forekomme. Vanligvis er risikoen for arr større over brystområdet enn resten av kroppen. Et fåtall får allergiske reaksjoner. Dette fordi fargepigmentene frigjøres i kroppen og en del reagerer negativt på dette. Man skal være forsiktig med å laserbehandle for store områder, gro-prossesen kan da ta for mye av kroppens ressurser.
 
Back to content | Back to main menu